…mięsa na talerzach nie widywano zbyt często, ale ryby Warmiacy jadali na okrągło…

…ryby smażono, pieczono w glinie lub marynowano w słojach oraz gotowano zupy…

Najstarszym sposobem konserwacji było solenie. Solono w glinianych garnkach i przechowywano w piwnicach nawet i pół roku. W każdej wsi były wędzarnie, wędzono głównie węgorze, sieje i sielawy.

Gorąco polecamy Półmisek warmińskiego rybaka – danie dla dwóch osób, filety z sandacza, okonia, pstrąga podane z warzywami z grilla, papryką, cukinią, cebulą i ziołami…..

Gmc sierra manual shop
Nissan ad station wagon owners manual
Porsche macan user manual pdf
Howden twin screw oil compressor maintenance manual
Service manual nokia lumia 1020
Sterilisateur philips avent micro onde mode d'emploi
2016 mitsubishi endeavor repair manual
Lipitor 40 fiyatı
Leveln dsa4
Harga cytotec di apotik kimia farma